Ost gör man inte med gitarren runt halsen, sägs det i Frankrike. Ja, hantverksmässigt ystat ost kräver sitt arbete! När mjölken äntligen har hamnat i ystgrytan börjar en lång process med många moment innan osten är ”född”. Timmarna i mejeriet är bara en del medan mognadslagringen är en annan. Mognadstiden kan vara från månader till år och då ska osten få kärleksfull omvårdnad. Den ska ha tillsyn, vändas, ibland tvättas och borstas tills det blir en smakrik ost till slut.

VÅRA OSTAR ÄR GJORDA med kärlek OCH INNEHÅLLER INGA TILLSATSER

IMG_20170912_151130_923

OSTAR SOM VI TILLVERKAR ÄR TILL EXEMPEL


Vit & Grönmögelostar  

”Farshultare” lagrad getost med vitmögelyta

Getost Créme med olika smaker

                            Salladsosttyp feta                              

Getostbollar

”Ziggy star”kittost

Småländsk Eldost® – typ halloumi


20180809_144548

 

                                           Vår prisbelönt Eldost, Småländsk Eldost®                                                          IMG_6893

 

 


 

4 reaktioner till “

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s